flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом обрано запобіжний захід щодо фермера-депутата

29 червня 2017, 14:53

Судом щодо фермера-депутата, який 24 червня 2017 року вчинив стрілянину у селі Стара Оржиця Згурівського району Київської області, обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з покладенням на нього обов’язків відповідно до норм чинного законодавства.

Нагадуємо, що 24 червня 2017 року у селі Стара Оржиця Згурівського району Київської області між фермерами виник конфлікт, у ході якого чоловік відкрив прицільний вогонь з мисливської рушниці. Внаслідок стрілянини поранено двох жителів села Стара Оржиця. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. 

27 червня 2017 року до Згурівського районного суду Київської області надійшло клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 днів щодо фермера, який вчинив стрілянину.

Суд, розглянувши клопотання, дійшов висновку про необхідність обрання більш м’якого запобіжного заходу у зв’язку з необґрунтованістю клопотання в частині вчинення саме тяжкого злочину та відсутності достатніх підстав для застосування виняткового запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Прес-служба суду