flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Електронний суд — ЩО ЦЕ?!

16 лютого 2023, 16:49

           Згурівський районний суд Київської області інформує громадян, державні органи та юридичні особи  про те, що наразі в суді  діє можливість обміну електронними документами через онлайн сервіс.

Електронний суд – це безкоштовна послуга, яка дозволяє подати заяву в електронному форматі, не виходячи з дому.

Що для цього потрібно?!- електронний цифровий підпис (можна виготовити самостійно через приват24, Дію або інші сервіси).

Переваги:

  • можна безкоштовно власноруч за допомогою шаблону сформувати заяву;
  • не потрібно підлаштовуватися під режим роботи суду;
  • можна подати заяву під час повітряної тривоги та в період відключень електроенергії.

Електронний суд дозволяє подавати учасникам судового розгляду документи в електронному вигляді, а також надсилати таким учасникам документи, що стосуються справи, в електронному форматі, паралельно з документами у паперовому вигляді відповідно до законодавства.

До суду користувачі можуть надіслати в електронному вигляді будь-які документи і матеріали, передбачені законодавством.

Права доступу до електронних документів, які надійшли на адресу суду надаються суддям, які розглядають відповідні судові справи.

Суд після виготовлення та підписання документа, надсилає електронні копії такогодокумента, скріплені електронним цифровим підписом судді електронною поштою на поштову скриньку учасника судового розгляду,  якщо такий учасник зареєстрований в системі.
Після отримання електронного підтвердження доставки електронного листа в поштову скриньку користувача відповідальний працівник суду роздруковує таке повідомлення та долучає його до матеріалів справи.

Більш детально з послугою «Електронний суд» можна ознайомитись на сайті Згурівського районного суду Київської області.  Також, на сайті суду знайдете відповіді на найпоширеніші питання, що стосуються електронного суду та електронного цифрового підпису.