flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Стан організації розгляду звернень громадян, запитів і звернень народних депутатів

30 січня 2023, 14:26

 

Стан організації розгляду звернень громадян,

 запитів і звернень народних депутатів в

 Згурівському районному суді Київської області за 2022 рік

 

           

        Звернення громадян розглядаються в порядку, визначеному Законом України «Про звернення  громадян».

     Діловодство та реєстрація звернень, повнота заповнення реєстраційних карток проводиться правильно та ведеться згідно з Інструкцією з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об»єднання громадян на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.1997 року № 348.

     Діловодство за пропозиціями (зауваженнями), заявами (клопотаннями) і скаргами громадян у суді здійснюється на засадах, визначених Типовою інструкцією з документування управлінської інформації в електронній формі та організації роботи з електронними документами в діловодстві, електронного міжвідомчого обміну, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 17 січня 2018 р. №55 «Деякі питання документування  управлінської діяльності «Офіційний вісник України, 2018 р., № 23, ст. 770), з урахуванням передбачених цією Інструкцією особливостей для реєстрації пропозицій (зауважень), заяв (клопотань) і скарг громадян, що надійшли до суду.

    Усі пропозиції, заяви і скарги, що надійшли, приймаються та реєструються у день їх надходження, а ті, що надійшли у неробочий час, наступного після нього робочого дня на реєстраційно-контрольних картках в АСДС.

    Особистий прийом громадян у 2022 році не проводився, у зв»язку із застосуванням карантинних заходів.

    На веб-сайті суду розміщена електронна форма звернення громадян для запиту інформації.

    До суду за 2022 рік надійшло 7 звернень громадян. Всі звернення були розглянуті у встановлені законом строки та надані відповіді заявникам. Звернень  народних депутатів протягом 2022 року до суду не надходило.

    Протягом 2022 року пропозицій (зауважень) щодо організації роботи суду відсутні. Скарги на дії працівників суду не надходили.

     В план роботи суду на 2023 рік включено постійне забезпечення вимог Законів України «Про звернення громадян» та «Статус народного депутата» щодо повного, об’єктивного та своєчасного  розгляду звернень.